Maandag 10 april, 20.00 uur:

Eetstoornissen. Zet jij je tanden erin?

Het GGZ College online bijwonen? Meld je aan.

Over eetstoornissen bestaan veel misverstanden; het draait niet alleen maar om te veel of te weinig eten. Het is niet alleen je tanden ergens inzetten. Het is een sociaal, maatschappelijk en cultureel probleem dat aanslag kan hebben op je psychische gezondheid. Hoe dan ook; het is een hot item in tijden waarin gezondheid en bewegen belangrijk zijn. Tijdens het GGZ College over eetstoornissen gaan diverse experts op dit gebied daarom met elkaar in gesprek.

Eetstoornissen. Zet jij je tanden erin?

Tafelgasten

Naast presentatrice Katja Westra en tafelheer Lex Wunderink schuiven er drie fantastische tafelgasten aan. We stellen ze graag aan je voor:

Patricia Bos

Patricia is de oprichter van Buro PUUR en heeft de overtuiging dat jonge mensen met een beginnende eetstoornis veel eerder geholpen kunnen worden. Patricia vertelt wat de omgeving kan doen om een eetstoornis tijdig te signaleren en bespreekbaar te maken. Kijk voor meer informatie en hun prachtige handleidingen en signaalkaarten op www.buropuur.nl

Natascha

Uiteraard laten we iemand aan het woord die weet hoe het is om een eetstoornis te hebben. Natascha is in behandeling geweest bij GGZ Friesland. Tijdens het GGZ College deelt ze haar indrukwekkende en persoonlijke verhaal. 

Irene de Poorte

Irene werkt als klinisch psycholoog en hoofdbehandelaar deeltijdbehandeling eetstoornissen bij GGZ Friesland. Tijdens het GGZ College geeft Irene haar visie op de behandelmogelijkheden van eetstoornissen.

Praktische informatie

Zaal

Het GGZ College vindt plaats in de Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden en je bent van harte welkom om plaats te nemen in de zaal. De inloop is vanaf 19.30 uur aan het Ruiterskwartier in Leeuwarden.

 

Online

Op de dag van het GGZ College kun je via www.ggzfriesland.nl/live de uitzending bekijken. Tijdens de uitzending krijg je de mogelijkheid om kijkersvragen in te sturen en antwoord te geven op stellingen en polls. Het GGZ College is om ongeveer 21.00 uur afgelopen.

 

Achteraf bekijken

Kun je niet aanwezig zijn tijdens het GGZ College en heb je ook niet de mogelijkheid om de uitzending online te kijken? Geen probleem. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste de laatste uitzending.