Please reload

Andere video's

Publieksacademie 16: Waargebeurde nachtmerries.

 

'Waargebeurde nachtmerries' is het vijftiende thema van de Publieksacademie van de Leeuwarder Courant en GGZ Friesland. ‘Het laat me maar niet los. Telkens weer die beelden. Elke nacht word ik wakker, badend in het zweet en met hartkloppingen. Alsof ik het keer op keer opnieuw beleef. Die vreselijke gebeurtenis was al erg genoeg. Maar erger is dat ik het nu al duizend keer heb meegemaakt. In mijn gedachten, mijn dromen. Wanneer gaat het over?’

 

Een traumastoornis ontstaat na het meemaken van een traumatische gebeurtenis. Bijvoorbeeld na een auto-ongeluk, (huiselijk) geweld, een brand, mishandeling, oorlog of seksueel misbruik. Deze gebeurtenissen kunnen een grote impact hebben op je leven. Het kan zorgen voor herbelevingen en angst, maar het kan ook je gedrag beïnvloeden doordat je de traumatische herinnering probeert te vermijden.

Wat is de impact van een trauma en hoe kun je er mee omgaan? Tijdens de Publieksacademie 'Waargebeurde nachtmerries' worden deze onderwerpen uitgelicht door professionals en ervaringsdeskundige Norma Miedema.

Please reload

© 2018 GGZ Friesland

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon

GGZ Friesland, Sixmastraat 2, 8932PA Leeuwarden

info@ggzcollege.nl | Tel: 058-2848715