Please reload

Andere video's

Publieksacademie 15: Gelukkig ouder worden.

 

Gelukkig ouder worden is het dertiende thema van de Publieksacademie. Geluk… Natuurlijk zijn we niet allemaal gelukkig. Maar we streven er wél naar. Ook bij het ouder worden. Wanneer we ouder worden, breekt er een tijd aan van afscheid nemen. Afscheid nemen van onze baan als de periode van pensioen aanbreekt. Afscheid van onze partner of leeftijdsgenoten die overlijden. Afscheid van onze lichamelijke vitaliteit. Afscheid van onze betekenis in de maatschappij.

 

Afscheid nemen kan invloed hebben op hoe gelukkig wij ons voelen. Soms zorgen ingrijpende veranderingen in het leven ervoor dat we ons eenzaam, somber of angstig voelen. We vragen ons misschien wel af of het leven nog wel zin heeft. Welke invloed hebben we zelf op ons geluk? Hoe kunnen we zorgen dat we niet in een zwart gat vallen, maar dat we kijken naar mogelijkheden om een waardevol bestaan te hebben en gelukkig ouder te worden?

 

Tijdens de Publieksacademie Gelukkig ouder worden gaan we dieper in op wat geluk inhoudt en hoe we onze weg kunnen vinden wanneer het leven gekleurd wordt door verlies van gezondheid, vrienden, partner, werk en onze betekenis in de maatschappij. Twee ervaringsdeskundigen, twee zorgprofessionals van Van Andel Ouderenpsychiatrie en een hulpverlener van een wijkteam gaan tijdens de Publieksacademie onder leiding van presentatrice Arjette de Pree in gesprek over hoe wij gelukkig ouder kunnen worden.

Please reload

© 2018 GGZ Friesland

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon

GGZ Friesland, Sixmastraat 2, 8932PA Leeuwarden

info@ggzcollege.nl | Tel: 058-2848715