Suïcidepreventie
is van ons allemaal

Niemand zou in eenzaamheid of radeloosheid mogen sterven door zelfdoding. Daarom is suïcidepreventie belangrijk, het is van ons allemaal en het is het onderwerp van de uitzending op donderdag 8 september.

 

Van zorgorganisaties tot overheden, maatschappelijke partners en naasten; we doen het samen. Maar hoe doen we dat dan, wat kan en moet er beter? Wat zien we in de praktijk en hoe kunnen we elkaar helpen bij suïcidepreventie?


Deze en vele andere vragen komen aan bod. Ook gaan experts van diverse organisaties met elkaar in discussie en geven ze presentaties tijdens deze door GGZ Friesland aangeboden gratis te volgen interactieve webinar.

 

En wie deze experts zijn, lees je op deze pagina!

Site_Banner-21-Suicidepreventie.jpg


Tafelgasten
 

Agnes de Groot 2 - Psychiater.JPG
Agnes de Groot

Psychiater - GGZ Friesland

 

Op donderdag 8 september is het zover: het GGZ College over suïcidepreventie, met aan tafel diverse experts! Agnes de Groot is één van hen. Als psychiater van GGZ Friesland is zij al meerdere jaren betrokken bij suïcidepreventie. Zo droeg Agnes vorig jaar bij aan de Regiotour waarmee GGZ Friesland langs gemeenten trok om aandacht te vragen voor deze belangrijke materie. Ook weet ze veel van cursussen voor collega’s en naasten op het vlak van suïcidepreventie en over collegiale ondersteuning na suïcidegevallen. Ook kan Agnes duiding bieden over suïcide onder boeren: de afgelopen twee jaar steeg het percentage suïcides onder die groep met zo’n 50 procent, hoger dan ooit onder een beroepsgroep.

Binnenkort hier meer over de twee andere experts!