Covid 19
Dinsdag 8 september 2020

Wat crisistijd doet met brein en branche: corona en ggz - feiten en fictie

Kijk hieronder snel wie ditmaal onze tafelgasten zijn en... meld je gratis aan om online mee te kijken!
Er zijn op dit moment geen geplande evenementen
Meld je aan en kijk online mee naar boeiende discussies en presentaties!

Gezien de actualiteit gaat deze editie over het coronavirus in combinatie met de geestelijke gezondheidszorg. Was de ggz-branche goed voorbereid? Wat doet een crisis als deze met het brein van mensen? Welke lessen trekken we en hoe nu verder? Dit en nog veel meer komt aan bod in de vorm van discussie aan tafel en presentaties door experts, waaronder ervaringsdeskundigen. 

Aanmelden kan nog voor online, de zaal is vol! 

Meld je nu gratis aan om online mee te kijken; je ontvangt dan op 8 september per mail de link naar de live-uitzending! 

Tafelgasten - dinsdag 8 september 2020

Astrid Dirks | Directeur behandelzaken en psychiater GGZ Oost Brabant

Astrid Dirks is Directeur behandelzaken en psychiater bij GGZ Oost Brabant. Die organisatie lag met behandellocaties in Oss, Uden, Veghel, Boekel, en Helmond middenin de corona-brandhaard van Nederland. Samen met haar collega’s opende ze de eerste corona-afdeling in ons land en op het hoogtepunt van de eerste golf waren er zelfs drie afdelingen met opgenomen patiënten. 

Om opgedane kennis te delen, verzorgde Astrid een webinar voor de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP).  Namens die vereniging is ze lid van de COVID-taskforce, doet ze onderzoek naar de langetermijneffecten van COVID bij psychiatrische patiënten en zit ze in een denktank met het RIVM.

Astrid vertelt tijdens het GGZ College over het werken in de brandhaard. Hoe medewerkers het hoofd koel hielden en hoe een vaste structuur zorgde voor grip op de situatie. Ze biedt daarnaast een inkijk in de problematiek. Dit en nog veel meer komt voorbij! 

Robbert Jan Rutgers | psychiater GGZ Friesland

Voor onze tweede tafelgast is het een 'thuiswedstrijd'. Robbert Jan Rutgers is namelijk psychiater bij GGZ Friesland. Eerder werkte hij onder andere voor het MC Zuiderzee, het Antoniusziekenhuis in Sneek en Emmeloord én het Medisch Centrum Leeuwarden. Tussen 1998 en 2008 was Robbert Jan ook al eerder werkzaam voor GGZ Friesland, als psychiater en Directeur Behandelzaken. Robbert Jan is vanuit zijn functie als psychiater intensief betrokken bij het opzetten van de Covidunit van GGZ Friesland.  

Robbert Jan staat in dit GGZ College stil bij de psychiatrische kant in relatie tot corona. Wanneer gaat het mis? En welke psychische problemen kunnen mensen ontwikkelen? Het komt allemaal voorbij, evenals het effect dat corona heeft op mensen die al een psychische kwetsbaarheid hebben. 

Alien Oenen-Jurjens | MSc. Social & Behavioural Sciences
Alien Oelen is naast eigenaar van A-plus opleidingen Gezondheid-Vitaliteit ook gastspreker op het gebied van (neuro)psychologie, Gedragswetenschappen, Vitaal Leiderschap en Slaap. Daarnaast is ze voorzitter van de Beroepsorganisatie voor Coaches (BOVC) en bestuurslid Health iPort (FC Groningen). Na 20 jaar meerdere praktijken voor coaching en counseling te hebben opgezet is Alien zich gaan richten op kennisoverdracht, zowel voor de particuliere markt als de zakelijke markt, leefstijlprofessionals en zorgprofessionals in zowel de reguliere als de complementaire zorg. 
 
Alien staat tijdens het GGZ College stil bij de algemene impact op de mens en het brein. Tijdens het college steekt ze in op de sociologische en neuropsychologische kant. Daarbij gaat het onder meer om veerkracht van de mens en het brein, invloed van buitenaf, patronen van het sociale leven, functies van het brein en de relatie daarvan met het gedrag.
  
Dit zijn de drie tafelgasten die we ditmaal hebben, daarnaast komt een van onze ervaringsdeskundigen haar bijzondere verhaal... 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang als eerste de nieuwste uitzending

© 2018 GGZ Friesland

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon

GGZ Friesland, Sixmastraat 2, 8932PA Leeuwarden

info@ggzcollege.nl | Tel: 058-2848715