top of page

Eetstoornissen: Zet jij je tanden erin?

Over eetstoornissen bestaan veel misverstanden; het draait niet alleen maar om te veel of te weinig eten. Het is niet alleen je tanden ergens inzetten. Het is een sociaal, maatschappelijk en cultureel probleem dat aanslag kan hebben op je psychische gezondheid. Hoe dan ook; het is een hot item in tijden waarin gezondheid en bewegen belangrijk zijn. Tijdens het GGZ College over eetstoornissen gaan diverse experts op dit gebied daarom met elkaar in gesprek.

Tafelgasten

Naast presentatrice Katja Westra en tafelheer Lex Wunderink schuiven er drie fantastische tafelgasten aan. We stellen ze graag aan je voor:

Patricia Bos

Patricia is de oprichter van Buro PUUR en heeft de overtuiging dat jonge mensen met een beginnende eetstoornis veel eerder geholpen kunnen worden. Patricia vertelt wat de omgeving kan doen om een eetstoornis tijdig te signaleren en bespreekbaar te maken. Kijk voor meer informatie en hun prachtige handleidingen en signaalkaarten op www.buropuur.nl

Natascha

Uiteraard laten we iemand aan het woord die weet hoe het is om een eetstoornis te hebben. Natascha is in behandeling geweest bij GGZ Friesland. Tijdens het GGZ College deelt ze haar indrukwekkende en persoonlijke verhaal. 

Irene de Poorte

Irene werkt als klinisch psycholoog en hoofdbehandelaar deeltijdbehandeling eetstoornissen bij GGZ Friesland. Tijdens het GGZ College geeft Irene haar visie op de behandelmogelijkheden van eetstoornissen.

bottom of page