top of page

Omdat wij ook iemand kennen

GGZ Friesland weet hoeveel mensen in hun leven te maken krijgen met een psychische stoornis. Dat betekent dat ook wij, maar eigenlijk iederen, wel iemand kent die ooit in zijn leven psychische klachten heeft gehad of misschien heb je het zelf ondervonden. Het wordt tijd dat we daarover praten en onze eigen ervaringen met elkaar delen! Katja Westra bespreekt dit thema met Menno Oosterhoff, Bas Molenaar, Jessica Marinus en tafelheer René Nuchelmans.

Menno Oosterhoff

Wat nou als je als medewerker zelf psychische klachten ervaart? Is dat van invloed op hoe je je werk als hulpverlener doet? Menno Oosterhoff is kinder- en jeugdpsychiater bij Lentis en heeft een dwangneurose. Hij is een groot voorstander van openheid over psychische aandoeningen. Menno schrijft momenteel een boek over zijn eigen ervaringen en houdt een blog bij -www.dwang.eu - voor meer begrip, herkenning en bekendheid over dwangstoornissen.

René Nuchelmans

René is tijdens het GGZ College onze tafelheer, de sidekick van Katja. René is werkzaam bij GGZ Friesland als Verpleegkundig Specialist in het ART Team te Franeker. Hij is een echte aanjager van de herstelvisie binnen onze organisatie en geeft hierover ook presentaties bij andere teams. René stelt kritische vragen en laat zijn licht schijnen over hoe het delen van ervaringen herstelbevorderend kan werken.

Bas Molenaar

Bas is een enthousiaste muziektherapeut bij GGZ Friesland. Hij kan uren over zijn werk en het effect van muziek praten, maar hij praat ook heel open over zijn zoon met ASS. Waarom kiest hij ervoor om zijn ervaringen te delen, wat voor effect heeft dat op hem als therapeut en hoe reageerden zijn collega’s? Bas vertelt er graag meer over en zet zijn verhaal op een bijzondere manier kracht bij.

Jessica Marinus

We zijn ontzettend blij dat Jessica als vicevoorzitter van een divisie cliëntenraad van
GGZ Friesland wil aanschuiven bij het GGZ College. Ze vertelt gepassioneerd over haar ervaringen en wat het voor haar herstel heeft betekend dat behandelaren bereid waren persoonlijke ervaringen te delen. 

bottom of page