top of page

Suïcidepreventie: bespreek het onbespreekbare

Denk je wel eens: voor mij hoeft het niet meer? Een vraag die het verschil kan maken tussen leven en dood. Een vraag waarmee je bespreekbaar maakt of iemand suïcidale gedachten heeft. Maar hoe weet je of iemand aan suïcide denkt en hoe kun je diegene helpen?

Tafelgasten

Naast presentatrice Katja Westra en tafelheer Lex Wunderink schuiven er drie fantastische tafelgasten aan. We stellen ze graag aan je voor:

Martin Steendam

Naast klinisch psycholoog is Martin Steendam bij GGZ Friesland ook projectleider van 'Geen Suïcide'. Hij heeft veel kennis van zaken en probeert die in een presentatie van tien minuten over te brengen op u. Martin gaat onder meer in op de behandelmethodes, wat je wel en niet moet vragen en vertelt over onderzoeken.

Mirjam van den Akker

Als wijkverpleegkundige heeft Mirjam van den Akker ervaring met de dagelijkse praktijk van suïcidepreventie en alle behandelingen rondom de materie en doelgroep. Mirjam komt onder meer aan het woord over signalen en gatekeeperstrainingen

Fenna de Jong

Fenna is ervaringsdeskundige op het gebied van suïcide en werkt tegenwoordig voor GGZ Friesland. Ze vertelt haar persoonlijke verhaal tijdens het GGZ College en is met haar openheid een voorbeeld voor velen die kampen met suïcidale gedachten.

bottom of page