top of page

Eerste hulp bij psychische problemen

Bij een hartstilstand kun je reanimeren, maar wat doe je als iemand in acute psychische nood is? Hierover gaan ggz-professionals, een politieagent en een huisarts in gesprek tijdens het GGZ College onder leiding van presentatrice Katja Westra. Ook de cursus Mental Health First Aid komt ter sprake in de vorm van een presntatie. Leerzaam!

Roelof Kleppe

Mental Health First Aid (MHFA) – Eerste hulp bij psychische problemen – is in Australië ontwikkeld. Roelof Kleppe, psychiater en geneesheer-directeur van GGz Eindhoven haalde deze training naar Nederland. Tijdens het GGZ College geeft hij een leerzame presentatie over de basisprincipes van MHFA en hoe u kunt handelen als iemand met psychische problemen uw pad kruist.

Lex Wunderink

Elke editie van het GGZ College heeft een tafelheer. Deze keer is dat Lex Wunderink. Dankzij zijn jarenlange ervaring bij GGZ Friesland als A-opleider en psychiater is hij een mooie aanvulling op Katja.

Ingelien Warmerdam

Ingelien is Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige bij de crisisdienst van GGZ Friesland. Zij ziet door haar werk veel mensen die in acute psychische nood verkeren. Hoe gaat zij hiermee om en wat doet zij als eerste als iemand op de crisisdienst binnenkomt?

Emmy van der Henne

De politie van Leeuwarden zit 17 januari ook aan tafel. Als een situatie uit de hand loopt zijn zij vaak als eerste ter plaatse. Ze weten als geen ander hoe ze hiermee om moeten gaan. Wat zijn de ervaringen van Emmy en hoe herkent zij acute psychische problemen?

Ietje de Vries

Als huisarts wordt u vaak als eerste benaderd als iemand acute psychische problemen heeft. Daarom zijn wij verheugd dat Ietje de Vries wil aanschuiven om haar ervaringen te delen. Zij is apotheekhoudend huisarts en kaderarts GGZ van huisartsenpraktijk De Fundatie in Beetsterzwaag.

bottom of page